PROPOSTES D’ACTIVITATS PER DISTREURE’NS I CUIDAR-NOS

ACTIVITAT ESPECIAL DE SANT JORDI

Ja podeu pintar aquests retallables tan bonics de la llegenda de Sant Jordi que ens ha il·lustrat la Laura Estrada! 

Descarrega el PDF

Aquests dies de confinament poden ser moments per connectar amb nosaltres mateixos i amb els nostres fills, compartir diverses activitats, creant i gaudint del temps junts. Us proposem algunes activitats que podeu fer a casa, aprofitant materials que tenim a l’abast:

Manualitats

Safates Sensorials

Recipients que permeten explorar la sensorialitat a través de diferents materials i textures, mitjançant la vista, el tacte, olors i fins i tot sorolls. A més de permetre l’estimulació dels sentits, són un bon recurs per al joc lliure. 

Material: maicena, farina arròs, cigrons, llenties, colorant alimentari, recipients de mides diferents, coladors, sorra kinètica (1kg de farina i 100 ml. d’oli), espuma d'afeitar…

Idees de receptes:

Més informació

Ampolles i bosses sensorials

Un bon recurs per ajudar a la calma i centrar l’atenció, a més d’estimular els sentits!

Materials: aigua, oli de nadó, purpurina, gomina, objectes petits…

Idees de receptes:

Més informació

Manualitats

Aquests dies molts infants deixen missatges d’esperança als balcons. Tots hi podem participar, algunes webs fins i tot han penjat materials adaptats com els d’ARASAAC.

Idees d’activitats:

Més informació

Activitats de motricitat fina

Activitats per ajudar a adquirir coordinació i capacitat de realitzar moviments precisos

Idees d’activitats:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2 | Proposta 3

Activitats de lògica matemàticac

Materials reciclats, caixes, cartes, pinces, qualsevol material és bo per treballar aparellaments, associacions, seqüències, associació de nombre i quantitat…

Idees d’activitats:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2 |

Activitats de benestar

Ioga

Practicar postures bàsiques de ioga ens ajudarà a fer una activitat motriu suau que ens generarà un benestar, tant a nivell psicològic com físic. Recursos per practicar ioga a casa, per a grans i xics:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2Proposta 3 | Proposta 4 Proposta 5

Meditació

És una tècnica de salut i benestar que permet als més petits connectar-se amb el seu entorn i amb ells mateixos. En aquesta web hi trobareu meditacions guiades per a nen.

Mindfulness

Ens ajuda a prendre consciència i establir moments de calma i connexió amb els infants. Recursos i bibliografia per treballar el mindfulness:

 

Tècnica Nadeau

Tècnica senzilla de realitzar que es basa en la repetició de tres exercicis molt ben detallats. Aquests tenen un efecte intens sobre la columna vertebral, els nervis, músculs i òrgans interns.

És apropiada per a totes les edats i condicions físiques i els beneficis que se n’obtenen són múltiples: millores en la circulació, respiració, flexibilitat, enfortiment muscular... També té efectes sobre l’ansietat i l’estrés i millora el descans de nit. 

Més informació:

 

Consells de fisioteràpia

Quan fem teletreball, passem moltes hores davant de l’ordinador i la postura, sigui més o menys correcte, si és mantinguda en el temps fa que el nostre cos se'n ressenteixi. Cal fer petites pauses i aixecar-nos sovint de la cadira per tal d’evitar sobrecàrregues articulars. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha editat una sèrie de consells que ens poden ser d’utilitat.  

Queda't a casa però mou-te
Haver-nos de quedar a casa confinats no vol dir que no ens puguem moure. Aquí hi podreu trobar alguns exercicis i recursos que us poden ser útils per aquests dies.