PROPOSTES D’ACTIVITATS PER DISTREURE’NS I CUIDAR-NOS

Aquests dies de confinament poden ser moments per connectar amb nosaltres mateixos i amb els nostres fills, compartir diverses activitats, creant i gaudint del temps junts. Us proposem algunes activitats que podeu fer a casa, aprofitant materials que tenim a l’abast:

Manualitats

Safates Sensorials

Recipients que permeten explorar la sensorialitat a través de diferents materials i textures, mitjançant la vista, el tacte, olors i fins i tot sorolls. A més de permetre l’estimulació dels sentits, són un bon recurs per al joc lliure. 

Material: maicena, farina arròs, cigrons, llenties, colorant alimentari, recipients de mides diferents, coladors, sorra kinètica (1kg de farina i 100 ml. d’oli), espuma d'afeitar…

Idees de receptes:

Més informació

Ampolles i bosses sensorials

Un bon recurs per ajudar a la calma i centrar l’atenció, a més d’estimular els sentits!

Materials: aigua, oli de nadó, purpurina, gomina, objectes petits…

Idees de receptes:

Més informació

Manualitats

Aquests dies molts infants deixen missatges d’esperança als balcons. Tots hi podem participar, algunes webs fins i tot han penjat materials adaptats com els d’ARASAAC.

Idees d’activitats:

Més informació

Activitats de motricitat fina

Activitats per ajudar a adquirir coordinació i capacitat de realitzar moviments precisos

Idees d’activitats:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2 | Proposta 3

Activitats de lògica matemàticac

Materials reciclats, caixes, cartes, pinces, qualsevol material és bo per treballar aparellaments, associacions, seqüències, associació de nombre i quantitat…

Idees d’activitats:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2 |

Activitats de benestar

Ioga

Practicar postures bàsiques de ioga ens ajudarà a fer una activitat motriu suau que ens generarà un benestar, tant a nivell psicològic com físic. Recursos per practicar ioga a casa, per a grans i xics:

Més informació:

Proposta 1 | Proposta 2Proposta 3 | Proposta 4 Proposta 5

Meditació

És una tècnica de salut i benestar que permet als més petits connectar-se amb el seu entorn i amb ells mateixos. En aquesta web hi trobareu meditacions guiades per a nen.

Mindfulness

Ens ajuda a prendre consciència i establir moments de calma i connexió amb els infants. Recursos i bibliografia per treballar el mindfulness:

 

Tècnica Nadeau

Tècnica senzilla de realitzar que es basa en la repetició de tres exercicis molt ben detallats. Aquests tenen un efecte intens sobre la columna vertebral, els nervis, músculs i òrgans interns.

És apropiada per a totes les edats i condicions físiques i els beneficis que se n’obtenen són múltiples: millores en la circulació, respiració, flexibilitat, enfortiment muscular... També té efectes sobre l’ansietat i l’estrés i millora el descans de nit. 

Més informació:

 

Consells de fisioteràpia

Quan fem teletreball, passem moltes hores davant de l’ordinador i la postura, sigui més o menys correcte, si és mantinguda en el temps fa que el nostre cos se'n ressenteixi. Cal fer petites pauses i aixecar-nos sovint de la cadira per tal d’evitar sobrecàrregues articulars. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha editat una sèrie de consells que ens poden ser d’utilitat.  

Queda't a casa però mou-te
Haver-nos de quedar a casa confinats no vol dir que no ens puguem moure. Aquí hi podreu trobar alguns exercicis i recursos que us poden ser útils per aquests dies.